Om oss

Enaid Hälsa drivs av Martin och Nilla Dejevik. Vi har båda jobbat mycket med människor och hälsa genom åren, men nu kände vi att det var dags att göra något gemensamt med våra respektive områden! Enaid startades 2021 och vi driver företaget i vårt hem på vackra Ammenäs utanför Uddevalla. Välkommen till oss!

Nilla:

Jag är i grunden utbildad beteendevetare. I början av min yrkeskarriär arbetade jag som enhetschef inom äldreomsorgen men efter några år längtade jag efter att arbeta mer socialt med människor. Under de senaste tio åren har jag arbetat som behandlare inom missbruk och psykisk ohälsa. Jag har arbetat med såväl ungdomar som med vuxna. Jag har arbetat med många KBT-baserade metoder så som ART och CRA samt Återfallsprevention. 

Det har varit ett mycket spännande och givande arbete men under årens gång har jag sett ett behov av att arbeta mer holistiskt med människor. Människor är olika och har olika behov.  

Jag har med åren fått upp intresset för alternativa behandlingsformer och har därför vidareutbildat mig till regndroppsmassör och är på väg att även bli reflexolog och hypnoterapeut. 

Martin:

Jag är ursprungligen konstpedagog och har arbetat på flera museer i Sverige, med visningar och skolverksamhet. Men efter att ha arbetat med John Bauer, Munch, Vera Nilsson, Carl Larsson och andra konstnärers verk bytte jag bana och blev lärare. Ingen större skillnad egentligen. Men under de senaste 10 åren då jag arbetat som lärare, har mitt hälsointresse fått en allt mer aktiv form. Till stor del beror det på att jag undervisat i naturkunskap där hälsa utgör en stor del. Elevernas hälsosituation blev grunden till ett aktivt arbete med att förändra kost, motion, sömn och stress. Det här var det absolut roligaste (och viktigaste) jag gjort. Så det var dags att läsa vidare igen.

Jag är nu utbildad mindfulnessinstruktör, stresscoach och hälsoinspiratör. Att det blev så beror delvis på mitt stora hälsointresse, men också på att jag drabbades av utmattningssyndrom för fem år sedan. Mina erfarenheter därifrån och de lärdomar jag drog ville jag använda för att hjälpa andra i samma situation. Något som känns oerhört viktigt eftersom så många drabbas av långvarig stress idag!

Du kommer i kontakt med oss här!