Mindfulness

Känn ditt andetag. Känn din kropp. Var här & nu. Är det svårare än det låter? Vi hjälper dig!

De senaste åren har intresset för mindfulness ökat stort. Vilket inte är så konstigt. I takt med att stressrelaterade problem exploderat i samhället, så har behovet av ett effektivt förhållningssätt till stress och oro ökat. Mindfulness är i korthet ett sätt att vara medvetet närvarande, här och nu. Mindfulness ökar din uppmärksamhet och din medvetenhet om din kropp, dina tankar och känslor. Medvetenheten kring dina tankar och vad din kropp signalerar gör att du kan hantera stress och oro på ett konstruktivt sätt och bryta stresspiralen innan den snurrar iväg bortom din kontroll. Att träningen dessutom ökar ditt lugn och är en fantastisk form av återhämtning gör inte saken sämre!

Mindfulness är idag en väletablerad metod. Det har forskats mycket på mindfulness de senaste åren och undersökningarna visar på tydligt minskad stress och oro, ökad koncentrationsförmåga, förbättrad sömn och inte minst en ökad medkänsla. 

Jag utbildad till mindfulnessinstruktör vid Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Jag studerade för Ola Schenström och Beatrice Blidner som båda tillhör Sveriges främsta experter på mindfulness. Jag ingår även i Mindfulnesscenters nätverk av mindfulnessinstruktörer. 

Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till mindfulness!

3-veckors introduktionskurs i mindfulness

Är du nyfiken på mindfulness? I vår 3-veckors introduktionskurs får du lära dig grunderna i mindfulness. Vi går igenom vad mindfulness är och hur det fungerar, och framför allt får du med dig flera användbara övningar som hjälper dig att vara mer närvarande i nuet. Tider för kommande kurs läggs ut här på hemsidan.

Mindfulness för företag

Vi erbjuder också mindfulness för företag, perfekt under en hälsodag, innan ett längre möte osv. Läs mer här.